dinsdag 4 juli 2017

Wetenschappers in Ecuador zijn erin geslaagd de Jambato-kikker te kweken

Sinds eind jaren '80 was de Jambato niet meer gezien, maar vorig jaar weer ontdektWetenschappers in Ecuador zijn erin geslaagd de Jambato-kikker te kweken, een inheemse soort waarvan ooit gedacht werd dat die was uitgeroeid. De Jambato (Atelopus ignescens) staat ook bekend als de 'Quito klompvoetkikker'. Eens alom aanwezig in de hoofdstad en nationale parken van Ecuador, was de kikker sinds eind jaren '80 niet meer gezien. Maar, vorig jaar ontdekten wetenschappers een groep van deze kikkers, zo bericht qz.com vandaag, dinsdag 4 juli 2017.Ze werden naar het Jambatu Centrum voor Amfibie Bescherming (Centro Jambatu Investigación y conservación de anfibios) in Quito gebracht, waar de kikkers onlangs eieren hebben gelegd.De herpetologists van het centrum blijven helpen de amfibieën te laten groeien tot gezonde volwassen kikkers, zodat ze uiteindelijk weer in het wild kunnen worden geïntroduceerd.

Wetenschappers wijzen op klimaatverandering, vervuiling en vernietiging van habitat als belangrijkste bedreigingen voor de soort.

Ecuador is de thuisbasis van bijna 500 soorten amfibieën, aldus Tarsicio Granizo, minister van Milieuzaken van het land. Meer dan 180 worden op een of andere manier met uitsterven bedreigd.


(Red. De Surinaamse Krant/qz.com/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen