zondag 30 juli 2017

Wielerbaan in Rio de Janeiro, Brazilië, flink beschadigd door brand

Kleine handgemaakte heteluchtballon oorzaak brand

(Bron foto's: Twitter)

De wielerbaan in Rio de Janeiro is flink beschadigd door brand. Een kleine en handgemaakte heteluchtballon was de oorzaak. Op foto's is te zien hoe zowel de baan als het dak van het velodrome, dat speciaal werd gebouwd voor de Olympische Spelen in 2016, flink is beschadigd door de brand.

De brand werd veroorzaakt door een brandende vliegende lantaarn die gisteravond, zaterdag 29 juli 2017. op het gebouw viel, zei minister Leonardo Picciani op twitter:
'Absurd! Naast de lantaarn die het velodrome verbrand, vielen er een aantal andere in het Olympisch Park', Picciani tweeted met beelden van vallende lantaarns:
Het oplaten van kleine heteluchtballonnen is in Brazilië gebruikelijk, ondanks het feit dat het illegaal is. Het Braziliaanse ministerie van sport heeft aangegeven de schade nog te onderzoeken, maar bevestigt dat er geen gewonden zijn gevallen bij de brand.
Het velodrome kostte zo'n 45 miljoen dollar en heeft net als vele andere stadions in het olympisch park nog geen nieuwe bestemming gevonden. Een hard gelag voor veel Brazilianen, die hun regering ondanks de zwaarste recessie sinds jaren minimaal 13 miljard zag spenderen aan de organisatie van de Spelen.


(Red. De Surinaamse Krant/Reuters/Twitter/Sportnieuws.nl)

0 comments:

Een reactie plaatsen