donderdag 20 juli 2017

Zes verdachten in geruchtmakende geldroof bij Kirpalani blijven ontkennen

Beeldmateriaal van beveiligingscamera's te slecht...


De verdachten I.D., M.D., C.F., A.N., A.M. en J.G. ontkennen iedere betrokkenheid bij de inbraak bij Kirpalani in oktober 2015, waarbij veel geld werd buitgemaakt. Ze werden twee maanden geleden, na maandenlang voorarrest, door de Kantonrechter voorlopig in vrijheid gesteld. 

De verdachten waren na de zitting van gisteren duidelijk opgelucht dat ze op vrije voeten blijven, aldus vandaag, donderdag 20 juli 2017, de Ware Tijd.

Een politieagent van de Forensische Opsporing zei tegen de rechter, dat hij na het bekijken van het beeldmateriaal van beveiligingscamera's en een analyse van de uitdraai van de telefoongesprekken tussen de verdachten, tot de conclusie komt dat de mannen de inbraak hebben gepleegd.

Er werden tijdens de zitting beelden van de kraak getoond, maar de kwaliteit is zo slecht dat niet gezegd kan worden wie op de beelden te zien is.


De advocaten Benito Pick, Lygia Palmburg en Harold Belfor vroegen de agenten van de Forensische Opsporing enkele keren om te verduidelijken waarom de uitdraai van de telefoongesprekken en locaties van de telefoonmasten zouden aantonen, dat deze zes mannen de inbrekers zijn. De masten zijn volgens de Forensische Opsporing in de buurt van elkaar, waaruit moet worden geconcludeerd dat de mannen niet ver van elkaar waren vóór en na de inbraak.

Een anonieme getuige zou ook een verklaring hebben afgelegd die de beschuldiging meer gewicht moet geven. Er is een zevende verdachte in de zaak, maar die is kort na de inbraak naar Nederland vertrokken. Pogingen van het Openbaar Ministerie om hem op te sporen hebben niets opgeleverd.

De zaak is verdaagd tot 1 november voor getuigenverhoor.

0 comments:

Een reactie plaatsen