vrijdag 4 augustus 2017

20 Jaar cel voor man die zijn vriendin vermoordde en op achtererf begroef

Man begroef lichaam van zijn vriendin in een gat waar een oude wc stond


M.P. is gisteren door de Kantonrechter veroordeeld tot een celstraf van twintig jaar voor de moord op zijn vriendin Naomie Dhanradj (32) op 22 april 2016. De man had het lichaam op zijn achtererf begraven. De rechter achtte doodslag bewezen en veroordeelde de man conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM), aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 4 augustus 2017. 

P. bleef erbij dat hij de vrouw niet vermoord heeft, maar haar slechts omhelsd had. Advocaat Georgette Leter voerde aan, dat de man geen evenwichtige relatie en jeugd gehad heeft.

De rechter noemde het feit schokkend en zeer ernstig en voerde aan dat de gemeenschap diep is gechoqueerd. Ook heeft de man geen respect gehad voor zijn vriendin, want hij liet het lichaam de hele avond onder een zinkplaat op zijn achtererf achter. Hij begroef haar in een gat waar een oude wc stond.

Ook vindt de rechter de verklaring van de man niet geloofwaardig, dat hij uit liefde het lichaam van Naomie op zijn erf begroef, omdat hij haar dichtbij zich wilde hebben. Volgens de rechter heeft hij dit uit eigen belang gedaan. Niemand zou vermoeden, dat hij haar  op zijn eigen erf had begraven.

De man had Naomie vaker mishandeld, beledigd, bedreigd en geweld tegen haar gebruikt. Ze had diverse keren aangifte gedaan bij de politie. Om een mobiele telefoon heeft de veroordeelde haar het leven ontnomen.

Uit het sectierapport is gebleken, dat het strottenhoofd van de vrouw gebroken was. Dit betekent dat zij niet omhelsd, maar gewurgd was. P. beweerde dat hij de avond ervoor bij Naomie geslapen had. Toen haar telefoon overging - hij wist niet dat zij er één had - pakte zij het toestel en gooide het uit het raam. Hij vroeg haar wie gebeld had, waarop ze antwoordde dat ze het niet wist. Hij omhelsde haar en bleef vragen. Ze zei toen, dat hij haar los moest laten en dat zij dan alles zou vertellen. Toen hij haar losliet, zakte ze in elkaar. Hij probeerde haar water te laten drinken, maar er kwam schuim uit haar mond. Hij deed de ventilator aan en legde haar op bed, liet haar in de woning achter en ging naar huis.

De politie kreeg een tip binnen, dat de man een lijk op het achtererf had begraven. Zijn vrouw kwam van het werk en zag hem op het achtererf het lichaam begraven. Ze ging terug naar haar werk en zei een en ander tegen haar werkgever. Die adviseerde haar de politie in te schakelen. De verdachte had haar de avond ervoor wel gezegd, dat hij Naomie vermoord had. In het voertuig van de verdachte trof de politie een flesje verdelgingsmiddel en een spuit aan. Ook werden er bloedsporen van het slachtoffer gevonden. P. had zijn vrouw gevraagd om te liegen. Ze moest bij de politie verklaren, dat hij de hele tijd thuis was geweest. Als ze dat niet zou zeggen, ‘zou ze zien wat er met haar zal gebeuren’.

Bij de politie had hij verklaard, dat de oorzaak van alles de mobiele telefoon was. Het slachtoffer had het toestel zonder zijn medeweten. Terwijl hij haar wurgde, gilde ze dat hij haar los moest laten. Hij liet pas los toen hij merkte dat ze helemaal slap geworden was. De man verklaarde dat hij niet zeker wist of ze wel of niet dood was. Hij dacht dat ze nog bij zou komen, nam haar mee om te chillen en dronk zelf cognac. Hij was dronken. Hij sprak tot haar, maar ze reageerde niet. Hij nam haar mee naar zijn woning en sleepte haar naar de achtertuin, legde haar onder een boom en dekte haar met een zinkplaat af. Volgens de rechter wist de man, dat de vrouw overleden was. Dit had hij zijn vrouw voorgehouden.

0 comments:

Een reactie plaatsen