dinsdag 1 augustus 2017

22-Jarige verdachte KFC-moordzaak in oktober voor rechter

Advocate Nibte heeft regelmatig contact met R., maar nog niet met haar over bekentenis gepraat...


De 22-jarige C.R., die enkele weken geleden is aangehouden op verdenking van de moord op KFC-manager Marjorie Willems (55), verschijnt in oktober voor de rechter. Ze blijft in voorarrest, heeft de rechter-commissaris besloten. Het onderzoek in de zaak is volgens advocate Maureen Nibte nog niet afgerond. 

'De hele samenleving is geschokt en wil meer weten, maar het onderzoek zal alles uitwijzen', aldus Nibte vandaag, dinsdag 1 augustus 2017 in de Ware Tijd.

Vanwege de ernst van de zaak heeft zij het Openbaar Ministerie verzocht om de verdachte door een psycholoog en psychiater te laten onderzoeken. Nibte heeft regelmatig contact met haar cliënte en vraagt zich af wat haar ertoe heeft gedreven om haar leidinggevende van het leven te beroven.

R. heeft al kort na haar arrestatie door de politie bekend de dader te zijn. De advocate zegt, dat zij nog niet in de gelegenheid is geweest om de verdachte te spreken over haar bekentenis en de werkelijke reden van de moord. 'De zaak is vrij gevoelig en ik wil niet meteen op haar afgaan met deze vragen. Zij is een vrij rustig mens en ik wil het vertrouwen opbouwen alvorens in te gaan op de materie.' 

0 comments:

Een reactie plaatsen