maandag 21 augustus 2017

23-jarige Surinaamse vrouw op Bahamas tot 2 jaar cel veroordeeld voor cocaïnesmokkel

Vrouw zocht geld om haar oma te helpen na woningbrand


De 23-jarige Surinaamse vrouw  N.A. zei donderdag in het beklaagdenbankje van de rechtbank op de Bahamas, dat ze alleen probeerde om cocaïne het land in te smokkelen als een manier om geld te verkrijgen om haar ontheemde grootmoeder te huisvesten nadat haar huis was afgebrand. Toch zei rechter Jeanine Weech-Gomez, dat haar 'flagrant gebrek aan respect' voor de drugswetgeving van de Bahamas twee jaar gevangenisstraf en een boete van 10.000 dollar rechtvaardigde, zo berichtte vrijdag 18 augustus 2017 de nieuwswebsite Tribune 242.

A. werd dinsdag gearresteerd en vervolgens dus twee dagen later al veroordeeld in verband met de inbeslagneming van een hoeveelheid cocaïne. Zij stond terecht voor het bezit van ruim negen pond cocaïne met de bedoeling om te leveren en voor de invoer van gevaarlijke drugs, aldus Tribune 242.

Zij verklaarde schuldig te zijn, terwijl zij de rechtbank liet weten graag een ​​verklaring af te leggen voor haar actie. Volgens de politieverslagen, kort na twee uur dinsdagmiddag, deden officieren van de Drug Enforcement Unit (DEU) op de Lynden Pindling International Airport (LPIA) onderzoek naar een koffer in handen van een vrouw uit Suriname, die net was geland. Tijdens de zoektocht ontdekten de officieren ruim negen pond cocaïne. De vrouw werd vervolgens in bewaring genomen.

Alvorens te worden veroordeeld, vertelde A., met de hulp van een vertaler, de rechter dat ze de drugs had gesmokkeld in een poging om wat geld te verdienen. na de vernietiging van haar oma's woning zes maanden geleden. De Surinaamse moeder van twee vertelde de rechtbank, dat ondanks het feit dat ze werkzaam was als medewerkster in een casino waar ze woont, zaken nog steeds financieel krap waren  - ze zei dat ze zelfs overwogen had om te slapen met mannen en andere dingen als manieren om de eindjes aan elkaar te knopen.

In haar pogingen om meer geld te vinden , zei A., ontmoette ze uiteindelijk een persoon, genaamd Alvin, die haar vertelde dat als ze de cocaïne zou smokkelen, hij een nieuwe woning zou aanbieden aan haar 83-jarige oma.

A. erkende de potentiële gevolgen van het plegen van een dergelijk misdrijf te kennen, maar deed het niet alleen als een snelle manier om de nodige middelen te verwerven, maar ook omdat ze door Alvin ervan was verzekerd dat zij geen problemen zou ondervinden bij haar poging om de drugs te smokkelen .

Echter, rechter Weech-Gomez zei, hoewel ze de grootste sympathie had voor A., haar kinderen, oma en algemene omstandigheden, het erg moeilijk te vinden om A.'s acties te accepteren. Ze werd tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld en een boete van 10.000 dollar voor het bezit van gevaarlijke drugs met het doel om te leveren. Als de boete niet wordt betaald, zou het een extra jaar celstraf opleveren. Ze werd ook voor het tweede feit - de invoer van drugs - tot een boete van 10.000 dollar veroordeeld.

(De Surinaamse Krant/Tribune 242)

0 comments:

Een reactie plaatsen