maandag 7 augustus 2017

ABOP zoekt verse achterban in door haar 'vergeten' district Coronie

Partij met Assembleeleden in Totness om zich weer tussen de kokos te profileren

(Bron foto: Miquel Bely/Facebook)
'We willen nog steeds de historische zetel in het district'


'Het is tijd dat Coronie zijn plaats inneemt. Coronie first. Coronie stemt jaar in jaar uit om de ontwikkeling aan hen voorbij te zien gaan. Anderen leven in weelde en toch stemmen de Coronianen emotioneel voor hen.' Dat zei volgens Starnieuws zondag 6 augustus 2017, Marinus Cambiel, ondervoorzitter van de ABOP, zaterdag in Avanaisas Place in Totness, Coronie. 

Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk ondersteunt deze gedachte. Hij heeft de gemeenschap voorgehouden, dat ze zich klaar moeten maken om een ontwikkelingsplan te formuleren. De stem van Coronie was in de afgelopen periode altijd in de regering, maar er is niets gedaan voor het district.
'Het ligt aan u als Coronie om uw positie te bepalen', zei Cambiel.

 ABOP heeft sinds de afgelopen verkiezingen nu pas weer het district aangedaan. In de vier ressorten in Coronie hebben in in 2015 totaal 109 mensen gestemd op de partij. Dit was niet genoeg om een zetel in de wacht te slepen, zei ABOP-Assembleelid Edward Belfort. Hij beweerde, dat Coronie in de maling is genomen in ruil voor een stem.

Zijn collega Diana Pokie wil dat de organisatie groeit zonder te kijken naar andere partijen.
'We willen nog steeds de historische zetel in het district', zei ze.

De opkomst was minder dan verwacht, maar volgens Brunswijk ging het om de harde kern in Coronie. Dit ligt volgens hem rond de 120. Voor de komende verkiezing wil ABOP groeien naar rond de 1.000. Ontevreden is de ABOP-leider niet. Hij vindt, dat er een basis is gelegd voor een zetel. 'We willen vanaf nu de gelederen sluiten en hard werken voor verkiezingswinst. De partij zal verder worden gestructureerd in dit district.'

De eerste stap is om op korte termijn een ontwikkelingsplan te schrijven die na verkrijgen van regeermacht in uitvoering wordt gebracht. Brunswijk gelooft, dat ABOP de leidende rol zal vervullen bij de komende regeringsformatie.

ABOP-Assembleelid Marinus Bee zei, dat je in de politiek geduld moet hebben. ABOP is gegaan van 1 naar 3 naar 5 zetels. 'In 2020 kunt u de groei verwachten en dan moet Coronie ook daar zijn. Wij moeten gezamenlijk de bouwstenen aandragen voor deze groei.' 


0 comments:

Een reactie plaatsen