donderdag 31 augustus 2017

Advocaat moordverdachte wil onderzoek in Paramaribo

Almeerder verdacht van betrokkenheid bij dood vriendin

- Vriend (35) zou haar dronken hebben gevoerd, waarna zij van een muurtje in Surinamerivier in Paramaribo viel
Anderhalve maand eerder had ze een overlijdensrisicoverzekering van drie ton afgesloten


De advocaat van de Almeerder, die ervan wordt verdacht Aradhna Nazir (29) in juni 2015 in Paramaribo te hebben gedood, wil dat de rechtbank ter plekke gaat kijken. Die onderzoekswens heeft hij gisteren ingediend tijdens een zogeheten regiezitting, aldus vandaag, donderdag 31 augustus 2017, Omroep Flevoland. 

Nazir kwam in juni 2015 om het leven, toen ze van een muurtje in de Surinamerivier viel en verdronk. De 35-jarige Almeerder wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood, door haar die avond dronken te hebben gevoerd. Het motief was dat hij kon profiteren van haar overlijdensrisicoverzekering, waarvan hij kort tevoren begunstigde was geworden. 

De verdachte zegt dat Aradhna door een ongeluk in het water is gevallen. 

De advocaat vindt dat in het dossier geen goede foto's van de locatie in Paramaribo zitten. Hij wil daarom dat de rechtbank er zelf gaat kijken. Ook vroeg hij om aantekeningen van het rechercheteam van de politie, om te kunnen nagaan of er wel meerdere scenario's voor de dood van Nazir zijn onderzocht. 

De advocaat beschuldigt de politie en het Openbaar Ministerie van tunnelvisie. 

De Officier van Justitie vindt dat de Almeerder verplicht psychisch moet worden onderzocht in het Pieter Baancentrum. De verdachte zei tegen de rechtbank, dat hij aarzelt over medewerking aan een onderzoek, omdat hij vindt dat eerder opgemaakte rapportages over hem niet deugen. 

De rechtbank beslist op 6 september in een nieuwe regie-zitting over het onderzoek in Paramaribo en de verplichte opname bij het Pieter Baancentrum. De rechters hebben meer tijd nodig om deze en andere onderzoekswensen te beoordelen. Wel besloten ze dat de verdachte in voorlopige hechtenis moet blijven. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bepaald.

0 comments:

Een reactie plaatsen