dinsdag 22 augustus 2017

Advocaat Raoul Lobo wil invrijheidstelling SLM-piloot die zijn zoontje mishandelde

Piloot loopt risico zijn vliegbrevet kwijt te raken

'Mishandelen van zijn zoon heeft geen invloed op het uitoefenen van zijn werk'


Advocaat Raoul Lobo en zijn cliënt SLM-piloot C.A. maken zich zorgen over zijn toekomst. A. zit al twee weken in voorarrest voor mishandeling van zijn zoon en is door de SLM buiten functie gesteld. Het gevaar bestaat, dat de voorgeschreven vlieguren in gedrang komen en dat hij zijn vliegbrevet kwijtraakt. De advocaat bereidt daarom een verzoek voor aan de rechter-commissaris om A. in vrijheid te stellen. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, dinsdag 22 augustus 2017.

Vorige week heeft de rechter-commissaris de inverzekeringstelling van de verdachte verlengd met dertig dagen.

SLM-directeur Robbi Lachmising wil niet in de publiciteit treden om de autoriteiten niet voor de voeten te lopen tijdens het onderzoek. Hij wacht officiële mededelingen af.

Lobo zegt, dat de fout die A. heeft begaan, mishandelen van zijn zoon, geen invloed heeft op het uitoefenen van zijn werk. De raadsman zegt, dat de man in vrijheid gesteld moet worden, waardoor hij zijn werkzaamheden kan hervatten.

De piloot werd aangehouden omdat hij zijn dertienjarige zoon mishandeld heeft met als gevolg een armfractuur. Hij zou ook losse handjes hebben gehad naar zijn andere kinderen en vrouw toe. Volgens de verklaring van A. heeft hij de zoon slechts ter verantwoording geroepen, omdat die zijn kamerdeur niet op slot had gedaan. Dit moest volgens de vader om veiligheidsredenen vooral als hij voor zijn werk in het buitenland vertoeft. Er is namelijk vaak ingebroken bij de familie. De vader wil dat zijn kinderen hun kamerdeur op slot doen bij het slapengaan.

0 comments:

Een reactie plaatsen