maandag 28 augustus 2017

Agent en vader bedreigd na drugsinvallen door politie ressort Zanderij

Bedreiging door groep 'jongemannen' die tijdens politieacties heel provocerend bezig waren


De politie van het ressort Zanderij heeft op zaterdag 19 augustus op drie verschillende locaties drugsinvallen gepleegd. Op de locaties werden drie verdachten aangehouden.Twee van de verdachten zijn na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten. De derde is na verhoor heengezonden. Dit meldt het Korps Politie Suriname vandaag, maandag 28 augustus 2017.

Bij de inval werden marihuana en yamie in beslag genomen. Meer dan twee kilo drugs was verstopt in een emmer met kledingstukken. Op dezelfde locaties werden jachtpatronen aangetroffen en huishoudelijke spullen waarvan de herkomst niet kan worden verklaard. 

Kort na de invallen en de aanhoudingen kreeg de politie een melding van een bedreiging binnen. Onderzoek wees uit, dat het ging om een vader van een politieman die bedreigd is geworden door een groep jongemannen die tijdens de politieacties heel provocerend bezig waren. De jongemannen droegen de vader op zijn zoon aan te manen hen met rust te laten. Zou dat niet gebeuren, dan zouden vader en zoon binnen twee weken worden uitgeschakeld. 

De 38-jarige C., die vermoedelijk de uitlatingen moet hebben gedaan, is aangehouden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij ingesloten. 

Benadeelden van diefstal of inbraak die hun spullen kunnen herkennen mogen zich begeven naar de politie van het ressort Zanderij met medeneming van de nodige bescheiden.

0 comments:

Een reactie plaatsen