zaterdag 12 augustus 2017

Amerikaanse president Trump ziet militair ingrijpen in Venezuela als optie om crisis te bezweren

'Venezuela is niet ver weg, de mensen lijden en zijn aan het doodgaan'

BuZa-minister Venezuela Padrino: 'Militaire actie in Venezuela is een gestoorde actie is, een daad van uiterst extremisme'


De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteren laten weten, dat hij militair ingrijpen als een van de opties beschouwd om de politieke crisis in Venezuela te bezweren. 'Venezuela is niet ver weg. De mensen lijden en zijn aan het doodgaan. We hebben veel opties voor Venezuela waaronder een mogelijk militaire optie, mocht dat nodig zijn', zei Trump tegenover journalisten op zijn vakantieverblijf in Bedminster. 

Hij deed zijn uitspraak in het bijzijn van minster van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson en de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Nikki Haley:

Kijk en luister vanaf 8:50


Volgens Trump heeft de VS troepen die over de hele wereld gestationeerd zijn. Sommigen ver weg, maar Venezuela is naast de deur, aldus Trump. 'Venezuela niet heel ver weg en de mensen lijden er, ze gaan er dood.'

Het Pentagon heeft aan persbureau Reuters laten weten nog geen opdrachten van het Witte Huis te hebben ontvangen aangaande Venezuela. Maduro wilde gisteren een telefoongesprek met Trump, maar de Amerikaanse president weigerde dit. Het Witte Huis zegt in een verklaring, dat een gesprek er niet inzit, tot 'de democratie in Venezuela is hersteld'.

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Vladimir Padrino zei dat militaire actie in Venezuela een 'gestoorde actie' zou zijn. 'Als minister van Defensie en burger zeg ik dat dit een gestoorde actie is, een daad van uiterst extremisme', zei Padrino op de Venezolaanse staatstelevisie.


(De Surinaamse Krant/Volkskrant/De Telegraaf)

0 comments:

Een reactie plaatsen