vrijdag 11 augustus 2017

Assuria hervat bouwwerkzaamheden nieuwe hoofdkantoor aan Recolaan

'Het oordeel van de rechter is echt een verrassing, maar wij zijn sowieso niet klaar hiermee'


Verzekeringsmaatschappij Assuria heeft de bouwwerkzaamheden voor haar nieuwe hoofdkantoor aan de Recolaan gistermorgen hervat. Dat mocht van de rechter die in eerste instantie de constructie activiteiten precies een maand geleden had stilgelegd in afwachting van de uitkomst van het Kort Geding dat buurtbewoners hadden aangespannen. 

Het oordeel van de rechter is een bittere pil, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 11 augustus 2017, voor eisers die menen dat hun woongenot ernstig wordt geschaad door de luidruchtige en milieu vervuilende werkzaamheden.

'Het oordeel van de rechter is echt een verrassing', zegt Evelien Emanuels teleurgesteld. 'Wij weten nog niet wat de overwegingen van de rechter zijn. Als wij die in handen hebben zullen we ze doornemen en onze volgende stap bepalen, maar wij zijn sowieso niet klaar hiermee.'

Algemeen-directeur Armand Achaibersing van Assuria is opgelucht. 'Wij zijn uiteraard blij met het feit dat wij voort kunnen gaan met de bouw van ons hoofdkantoor. Wij zullen, zoals het altijd de bedoeling is geweest, zoveel mogelijk rekening blijven houden met alle buren. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer het pand er eenmaal staat het een verrijking zal zijn niet alleen voor de buurt, maar ook voor heel Suriname.'

Het wordt een gebouw van tien verdiepingen en wordt het hoogste bouwwerk van het land. tot nu toe is dat het hoofdkantoor van de Hakrinbank in het stadscentrum. Het komt pal achter Huize Ashiana waardoor de werkzaamheden niet alleen voor de buurt, maar ook voor het tehuis storend kunnen zijn. Er worden betonnen palen geheid. De bewoners hadden bij de behandeling van het Kort Geding gezegd, dat zij reeds schade ondervinden aan hun bezittingen.

0 comments:

Een reactie plaatsen