donderdag 10 augustus 2017

Avond-IMEAO wordt met het nieuwe schooljaar opgeheven

Opheffing vanwege geringe aantal leerlingen


Het avond-IMEAO wordt met het nieuwe schooljaar opgeheven vanwege het geringe aantal leerlingen. Er zijn 106 leerlingen op 46 leerkrachten en dit maakt de school niet rendabel. Dat heeft Onderwijsminister Robert Peneux maandag in De Nationale Assemblee gezegd, aldus vandaag, donderdag 10 augustus 2010, de Ware Tijd.

Voor het nu aflopende schooljaar volgen in het vierde leerjaar zes leerlingen het onderdeel 'bedrijfsaccountant'. In sommige klassen zitten slechts drie leerlingen.

In de nieuwe structuur van het IMEAO zal blijven zitten niet meer voorkomen. Hierdoor hoeven leerlingen die zouden doubleren niet meer verwezen te worden naar de avondopleiding.

Afgestudeerden van het avond-MULO worden verwezen naar het avond-HAVO en de opleiding van de nieuwe leerkracht voor vervolgonderwijs. Het avond-MULO en de volwasseneneducatie blijven bestaan.

Peneux zei, dat er bij avondopleidingen niet meer gesproken wordt van tweede kans onderwijs, omdat de meeste leerlingen er bewust voor kiezen om vroeg in het arbeidsproces te stappen en 's avonds naar school te gaan.

0 comments:

Een reactie plaatsen