maandag 7 augustus 2017

Bank moet van ministerie van Financiën betaling salarissen aan MZ versneld storten

Personeel MZ maakt opwachting bij terrein Assemblee


- NDP-fractieleider André Misiekaba neemt het op voor boze medewerk(st)ers
- Bee (ABOP) jammert bij Assembleevoorzitster over haar 'partijdigheid' - 'Mij is de pas afgesneden, maar Misiekaba krijgt alle spreekruimte'


Het ministerie van Financiën heeft de betaling aan de Medische Zending (MZ) vandaag, maandag 7 augustus 2017, onder druk van het stakende personeel, in orde gemaakt. De bank is gevraagd om de salarissen versneld over te maken waardoor de medewerk(st)ers zo snel mogelijk over het loon van juli en het vakantiegeld kunnen ontvangen. Het personeel voerde vanochtend actie voor de deur van De Nationale Assemblee (DNA).

Nadat zij dit nieuws vernamen van Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons, zijn de medewerk(st)ers vertrokken om verdere afspraken te maken.

De begrotingsbehandeling, waarbij de regering in de tweede ronde aan het woord is, werd stopgezet na een interventie van NDP-fractieleider André Misiekaba. Hij stelde, dat de mensen niet aan hun lot konden worden overgelaten, terwijl ze aan de poort van De Nationale Assemblee aanklopten.

Geerlings-Simons merkte op, dat zij niet op de hoogte was dat de mensen buiten stonden. Toen Assembleelid Marinus Bee (ABOP) aan het begin van de vergadering deze kwestie aanzwengelde, stelde zij, dat niet van te voren met haar was afgestemd. Op dat moment kon vicepresident Ashwin Adhin ook geen zinnige reactie antwoord geven over de stand van zaken, aldus Starnieuws.

Tijdens een schorsing werd intensief overleg gevoerd met de regering. Daarbij werd het duidelijk dat er was gestort, om te voorkomen dat de medewerk(st)ers nog eens twee dagen moesten wachten op het salaris en vakantiegeld. Dit proces zal worden bespoedigd.

Na de hervatting van de vergadering zei Misiekaba, dat het gehele weekend contact was gemaakt door personeel van de MZ. Misiekaba stelde, dat het niet acceptabel is dat mensen werken en dat ze hun geld niet ontvangen. Wat ook het probleem is met de verschillende schakels in het systeem, het kan niet zo zijn, aldus de NDP'er, dat de mensen hun salaris niet op tijd ontvangen.

Bee merkte op dat de voorzitster boven partijen moet staan. Hij vond dat Misiekaba wel alle ruimte kreeg om het woord te voeren, terwijl hem de pas werd afgesneden. Geerlings-Simons zei dat als zij partijdig is, het naar Bee toe is, want hij kreeg alle ruimte van haar.

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid bevestigde, dat vandaag de subsidie, Srd 3,2 miljoen, is gestort voor de MZ. De lonen zullen meteen worden uitbetaald.

0 comments:

Een reactie plaatsen