donderdag 24 augustus 2017

Basisscholen en leerkrachtenwoningen in Boven Suriname-gebied worden opgeknapt

Leerkrachten leerjaar 8 in dat gebied hebben aandacht gevraagd voor slechte staat van woningen 


Schoolgebouwen en woningen van leerkrachten in het Boven Suriname-gebied die aan een opknapbeurt toe zijn, zullen worden aangepakt. De afdeling Jongeren en Regionale Gebiedsdelen van het Kabinet van de President, onder leiding van Faizal Abdoelgafoer, is verantwoordelijk gesteld voor de aanpak van basisscholen en leerkrachtenwoningen, zo meldt het zogenoemd  Nationaal Informatie Instituut (NII) vandaag, donderdag 24 augustus 2017.

Leerkrachten van leerjaar 8 in dat gebied hebben de aandacht gevraagd voor de slechte staat waarin de woningen verkeren.

President Desi Bouterse heeft met onderwijsminister Robert Peneux, de leiding van het Rooms Katholiek Beroeps Onderwijs, de Evangelische Broedergemeente Suriname, raadsadviseur Eddy Jozefzoon en Abdoelgafoer gesprekken hierover gevoerd.

Een technisch team bestaande uit vertegenwoordigers van het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie en het Kabinet is in het Boven-Suriname gebied om de technische opnames te doen van de gebouwen. Het technische team zal binnen een week alle zaken vastleggen en opmeten, waarna een prioriteitenlijst en plan van aanpak worden samengesteld.

0 comments:

Een reactie plaatsen