maandag 21 augustus 2017

Behandeling begroting 2017 voortgezet dinsdag 22 augustus 2017

Regering komt met wijzigingen in begroting


De begrotingsbehandeling 2017 wordt morgen vanaf het middaguur voortgezet. De regering zal aangeven welke wijzigingen zij wil aanbrengen. Dit moet gebeuren door een mondelinge nota van wijziging te vragen. Zo zal de regering het begrotingstekort in overeenstemming moeten brengen met de wet. Dit mag niet meer zijn dan maximaal 6,5% van het bruto binnenlands product, aldus Starnieuws vandaag, maandag 21 augustus 2017.

De regering had vorige week meer tijd gevraagd om haar huiswerk goed af te ronden. De vergadering die voor vorige week dinsdag was uitgeschreven werd op de valreep verdaagd.

Nu is de regering zover om de nota van wijziging voor te houden aan De Nationale Assemblee. Na de nota van wijziging zullen nog vijf moties die ingediend zijn, in behandeling worden genomen.

De oppositie wijst het Ontwikkelingsplan 2017-2021 af. Hierover zal eerst worden gestemd. Daarna volgen de moties en de begrotingen van de zestien ministeries. De meeste fracties in De Nationale Assemblee hebben geen spreektijd meer. In de derde ronde krijgen slechts leden van de commissie van rapporteurs de ruimte om korte opmerkingen te maken.

De oppositie heeft nog enkele pijlen op de boog die zij opgehelderd wil hebben. Het aanschaffen van een asfaltfabriek en de perikelen rond het ambassadegebouw in Parijs zijn nog hete hangijzers.

0 comments:

Een reactie plaatsen