dinsdag 8 augustus 2017

Bewoners Wakibasu 2 verhit na dodelijk ongeluk met bromfietser

Inwoners gooien met stenen naar voertuigen die voorbijrijden


Nadat bromfietser Robienzo Wee Wee (18) - eerder door media Robienzo Poki genoemd - te Wakibasu 2 in het district Brokopondo overleed, kwamen de plaatselijke bewoners in opstand. Zij gooiden met stenen naar voertuigen die voorbijreden. De voorruiten van twee voertuigen zijn hierdoor vernield. Dit meldt het Korps Politie Suriname vandaag, dinsdag 8 augustus 2017.

Ook het voertuig van de tegenligger die Robienzo aanreed, poogde de menigte in brand te steken, maar de politie van Brownsweg kon dat voorkomen. De politie van Brownsweg kreeg assistentie van het Regio Bijstand Team Midden en militairen die in de omgeving zijn gedetacheerd. Hierdoor kon erger worden voorkomen en werd de situatie genormaliseerd.

Robienzo kwam vanuit Atjoni en ging richting de Afobakaweg, met als voorrijder een auto. Achter hem verplaatste een andere bromfietser zich in dezelfde rijrichting. Ter hoogte van Wakibasu 2, bracht de autobestuurder zijn voertuig tot stilstand. Robienzo stopte eveneens met zijn bromfiets.

Zijn achterrijder die vermoedelijk niet op het verkeer lette, reed Robienzo aan met het gevolg dat hij van zijn brommer vloog. Hij kwam op de andere rijhelft te vallen. Op dat moment kwam er een auto als tegenligger en reed de tiener aan.

De achterrijder die als de vermoedelijke veroorzaker kan worden aangemerkt, maakte zich uit de voeten met achterlating van zijn bromfiets. Het slachtoffer werd onder begeleiding van de plaatselijke arts afgevoerd naar de Medische Zending, waar hij overleed.

De twee bromfietsen zijn door onbekenden weggenomen.En verdachte van de vernieling is reeds bij de politie bekend en wordt opgespoord. De politie van Brownsweg onderzoekt deze zaak verder. Relations.

0 comments:

Een reactie plaatsen