zondag 13 augustus 2017

Brandweerwagen slaat over de kop: vier brandweerlieden ernstig gewond

Voertuig raakt trottoirband waarna bestuurder controle over het stuur verliest


Een blusvoertuig van de Brandweerpost Toekomstweg in Paramaribo is vrijdag over de kop geslagen (zie foto - Bron: Facebook), zo meldt Starnieuws vandaag, zondag 13 augustus 2017. Van de negen brandweermannen zijn vier ernstig gewond geraakt. 

De wagen was met loeiende sirene onderweg naar een woningbrand aan Sr Winston Churchillweg toen het verkeersongeval plaatsvond. Volgens brandweervoorlichter Olton Pinas verkeren zijn collega's buiten levensgevaar. Ze zijn ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het verkeersongeluk vond plaats in de bocht nabij Staatsolie aan de Tout Lui Faut weg. De bestuurder verloor de controle over het stuur toen het voertuig tegen de trottoirband aankwam. Vervolgens raakte hij een ondersteuning van een elektrische mast waarna het voertuig in de trens belandde. De schade is aanzienlijk.

Post Onverdacht is op de woningbrand afgestuurd.

De hoogbouwwoning is volledig is de as gelegd. De brandweer kon slechts nablussingswerkzaamheden verrichten. Een 28 lbs gascylinder werd nog uit de woning verwijderd. Het is niet duidelijk of de woning tegen brand was verzekerd. De eigenaar, die slechts de resten is komen aantreffen, was niet aanspreekbaar.

0 comments:

Een reactie plaatsen