woensdag 2 augustus 2017

Bushouders Lijn 1 en Lijn 2 ontvangen 3 maanden achterstand

Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) beweert, dat slechts één maand is uitbetaald....


De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) heeft woensdag 2 augustus 2017 slechts één maand uitbetaald aan brandstofcompensatie. Dit bevestigt John Mahadewsingh, voorzitter van de PLO, in het Dagblad Suriname. 'Er is alleen voor één maand overgemaakt.'

Alhoewel de betalingsachterstand inmiddels naar acht maanden is gecumuleerd, heeft de overheid slechts één maand hiervan vergoed, namelijk die van januari 2017.

In het parlement wees Jerry Miranda, minister van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C), de acht maanden achterstand naar het rijk der fabelen aangezien de uitbetaling slechts per kwartaal geschiedt. De minister handelt hiermee erg tegenstrijdig; de huidige uitbetaling heeft namelijk wel op maandbasis plaatsgevonden en niet per kwartaal, volgens de verklaring van Mahadewsingh. 'Het is niet goed, maar ja we wachten het even af.'

In gesprek met enkele bushouders van de trajecten Lijn 1 en Lijn 2 heeft de redactie van het Dagblad Suriname vernomen, dat de uitbetaling van de brandstofcompensatie reeds heeft plaatsgevonden op 1 augustus 2017. De bushouders gaven te kennen dat de uitbetaling inderdaad over een heel kwartaal heeft plaatsgevonden.

Het ziet er dus, aldus het dagblad, naar uit dat de PLO-voorzitter de transparantie van zijn organisatie niet hoog in het vaandel houdt en onwaarheden doorspeelt aan de media die per slot van rekening een belangrijke schakel vormen in het informeren van de samenleving.

0 comments:

Een reactie plaatsen