zaterdag 12 augustus 2017

Cft op Curaçao kritisch over achterstand in jaarrekeningen overheidsentiteiten

'Jaarrekening moet maximaal vijf maanden na afsluiten boekjaar opgemaakt zijn'


Het College financieel toezicht (Cft) heeft bij minister Kenneth Gijsbertha (MAN) aan de bel getrokken over de grote achterstand in jaarrekeningen bij overheidsentiteiten. Voorzitter Raymond Gradus verzoekt de bewindsman om de jaarrekeningen 2016 beschikbaar te stellen, maar uit de bijlage bij de brief blijken er veel meer te ontbreken dan alleen over het afgelopen jaar, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 12 augustus 2017.

Gradus wijst Gijsbertha op de Code Corporate Governance, die bepaalt dat jaarrekeningen maximaal vijf maanden na het afsluiten van het boekjaar opgemaakt dienen te zijn, ‘tenzij de algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) deze termijn heeft verlengd’.

Ook de voorganger van Gradus, Age Bakker, vroeg vorig jaar om aandacht voor de achterstand in jaarrekeningen van overheids-nv’s en stichtingen. Uit de bijlage blijkt dat sommige entiteiten sinds vorig jaar iets van de achterstand hebben ingelopen, maar andere niets hebben ingeleverd. Saba Bank Resources nv is de enige die helemaal bij is en de jaarrekening van 2016 heeft ingeleverd.

0 comments:

Een reactie plaatsen