maandag 21 augustus 2017

Chileense presidente Bachelet dient wetsvoorstel in voor huwelijk paren van hetzelfde geslacht

Regering-Bachelet heeft ingestemd met invoering huwelijks- en adoptiewet


De Chileense presidente Michelle Bachelet zal volgende week formeel een wetsvoorstel indienen die het huwelijk zal uitbreiden met paren van hetzelfde geslacht. De Beweging voor Homoseksuele Integratie en Bevrijding (Movimiento de Integración y Liberación Homosexual, Movilh), de Chileense LGBT-actiegroep, heeft in een persbericht gesteld, dat Bachelet het voorstel op 28 augustus zal voorleggen.

De groep heeft in 2012 een proces aanhangig gemaakt bij de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens namens drie paren van hetzelfde geslacht die op zoek zijn naar huwelijksrechten in het Zuid-Amerikaanse land.


De regering van Bachelet heeft ingestemd met de invoering van een huwelijks- en adoptiewet in het kader van een overeenkomst die in juni 2016 met de Beweging voor Homoseksuele Integratie en Bevrijding is bereikt. 

La Tercera, een de Chileense krant, meldde gisteren, zondag 20 augustus 2017, dat het onduidelijk is of de door Bachelet in te dienen wet ook het recht op adoptie door paren van hetzelfde geslacht introduceert.

(De Surinaamse Krant/La Tercera/Twitter/PinkNews)

0 comments:

Een reactie plaatsen