dinsdag 1 augustus 2017

Coalitie en oppositie dienen motie in inzake Ontwikkelingsplan (OP) 2017-2021

Motie oppositie: OP kan niet uitgevoerd en gefinancierd worden

Motie coalitie: Ontwikkelingsrichting aan houden tot verder herstel en ontwikkeling van onze economie


De coalitie èn oppositie hebben gisteren in De Nationale Assemblee een afzonderlijke motie ingediend over het Ontwikkelingsplan (OP) 2017-2021 (zie onderaan). De moties en opvattingen over het OP verschillen dag en nacht, aldus Starnieuws vandaag, dinsdag 1 augustus 2017.

De oppositionele fracties VHP, ABOP, Pertjajah Luhur, NPS en DOE vinden, dat het OP niet uitgevoerd en gefinancierd kan worden.

De fracties van de NDP, BEP en de Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan roepen de regering op 'de in het OP gepresenteerde ontwikkelingsrichting aan te houden tot verder herstel en ontwikkeling van onze economie en vooral van de meer duurzame sectoren'.

De regering komt maandag aan het woord om de vele vragen die door Assembleeleden gesteld zijn in de tweede ronde te beantwoorden.

Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons verwacht dat het OP en de begroting 2017 volgende week, uiterlijk 10 augustus, afgerond zullen worden. Dan zullen ook de moties worden toegelicht en in stemming worden gebracht.

De oppositie vindt dat De Nationale Assemblee niet kan en mag meewerken aan handelingen die strijdig zijn aan de bepalingen van de Grondwet en een OP goedkeuren dat niet uitgevoerd en gefinancierd kan worden. De regering wordt opgeroepen een aangepast ontwikkelingsplan in te dienen dat voldoet aan de randvoorwaarden voor een effectieve uitvoering en financiering.

De coalitie vraagt de regering te investeren in de voorwaarde scheppende factoren om succeskans van het in het OP uitgezette ontwikkelingsbeleid te vergroten. De noodzakelijke infrastructurele werken dienen te worden uitgevoerd die van belang zijn voor het behoud van de werkgelegenheid en realisatie van besparingen voor de natie op korte termijn. De coalitie vraagt de regering de uitvoering van het beleid te toetsen aan het OP om het tijdig aan te kunnen passen.0 comments:

Een reactie plaatsen