donderdag 24 augustus 2017

Colombia reserveert 10 miljoen dollar voor bezoek van Paus Franciscus

Paus Franciscus bezoekt van 6-10 september vier Colombiaanse steden


Colombia reserveert 10 miljoen dollar voor het officiële bezoek van Paus Franciscus van 6-10 septemer aan vier steden, zoals bekendgemaakt door vice-president Oscar Naranjo, verantwoordelijk voor de beveiliging van de Paus. Naranjo legde gisteren uit, dat alle maatregelen zijn genomen om de persoonlijke veiligheid van de Paus te garanderen tijdens zijn bezoek aan de steden Bogota, Villavicencio, Medellin en Cartagena de Indias in zijn Pausmobiel, zo bericht Prensa Latina vandaag, donderdag 24 augustus 2017.

Naranjo zei op Caracol Radio, dat de veiligheid van de paus 'somber, bewapening niet zichtbaar' zal zijn, maar met 'intelligentie worden alle details van zijn officiële route van minuut per minuut, centimeter tot centimeter in alle steden gecontroleerd'.

Hij bevestigde, dat in alle plaatsen waar de in Argentinië geboren Paus Franciscus arriveert, ambulancediensten, ziekenzalen en intensive care units zullen zijn indien de bezoeker of bevolking ze nodig heeft.

De Colombiaanse vice-president vermoedt, dat het succes van het vredesproces van de regering en de FARC-EP (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia—Ejército del Pueblo) de Paus heeft gemotiveerd om naar Colombia te reizen. Paus Franciscus zal de derde paus zijn die Colombia bezoekt, voorafgegaan door Paul VI (1968) en John Paul II (1986).

(De Surinaamse Krant/Prensa Latina)

0 comments:

Een reactie plaatsen