maandag 21 augustus 2017

Colombiaanse president Santos biedt Venezolaanse Hoofdofficier van Justitie Luisa Ortega asiel aan

'Als  Luisa Ortega ervoor kiest om asiel te vragen, zal ik het verlenen'


De Colombiaanse president Juan Manuel Santos biedt asiel aan aan de verdreven Hoofdofficier van Justitie in Venezuela, die vorige week naar Colombia is gevlucht. Luisa Ortega arriveerde vrijdag in Colombia met haar man, German Ferrer, nadat de Venezolaanse autoriteiten zijn arrestatie hadden bevolen, omdat hij naar verluidt zich schuldig zou hebben gemaakt aan afpersing vanuit het Openbaar Ministerie.

Santos heeft maandag 21 augustus 2017 gezegd, dat Ortega wordt beschermd door deColombiaanse autoriteiten en als zij ervoor kiest om asiel te vragen, zal hij het verlenen.

Ortega heeft niet gesproken sinds haar aankomst in de hoofdstad van Colombia. Maar, voordat ze uit Venezuela vertrok, zei ze dat de beschuldigingen tegen haar man vergelding zijn voor haar besluit om te breken met de steeds meer autoritaire regering van president Nicolas Maduro en de corruptie door leden van binnen zijn kring te benoemen.

De verwijdering van Ortega door de constitutionele vergadering van de overheid is door tientallen buitenlandse regeringen veroordeeld.

(De Surinaamse Krant/Fox News/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen