vrijdag 4 augustus 2017

Curaçao alert op reizigers uit Colombia vanwege mond- en klauwzeer in dat land

Veterinaire Dienst adviseert grondige controle van alle passagiers uit Colombia 


Contact met mensen die vanuit Colombia naar Curaçao reizen, kan leiden tot verspreiding van mond- en klauwzeer (MKZ) op het eiland, met gevaar voor geiten, schapen, varkens en koeien. Aldus de waarschuwing van de Veterinaire Dienst die grondige controle van alle passagiers van vliegtuigen en schepen uit Colombia adviseert, zo bericht vandaag, vrijdag 4 augustus 2017, het Antilliaans Dagblad.

Het ministerie van Financiën, verantwoordelijk voor de douane, en Justitie, belast met Immigratie, hebben samen met Curaçao Airport Partners (CAP), Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA) en Curaçao Ground Handling Services overleg gehad met luchtvaartmaatschappij Avianca, die vluchten uitvoert tussen Bogota en Curaçao.

Bogota is niet alleen de hoofdstad van Colombia, maar ook van het district Cundinamarca waar momenteel de meeste MKZ voorkomt. Passagiers moeten bij aankomst op Curaçao dezelfde voorzorgsmaatregelen nemen als bij een uitbraak van hondenziekte of Parvo: schoenen desinfecteren, de zolen met name, kleding wisselen en handen wassen.

0 comments:

Een reactie plaatsen