zaterdag 26 augustus 2017

De Nationale Assemblee gaat vanaf 1 september met reces

'De begroting heeft mijn werkschema niet ongemoeid gelaten, ik had graag nog 3 wetten afgehandeld'


De Nationale Assemblee gaat vanaf 1 september met reces. 'Dat is niet per se vakantie voor de leden. Het is wel nodig dat het werk hier tot een bepaald punt wordt teruggebracht, voor de leden en het personeel. Maar, als er iets gebeurt in het land, moeten we weer bij elkaar komen', zegt Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons vandaag, zaterdag 26 augustus 2017, op Starnieuws.

Het reces gaat drie weken duren. Er is wel geen betere tijd om met vakantie te gaan, geeft Geerlings-Simons aan. Ook zij gaat er gebruik van maken, maar er is nog wat werk te verzetten.

Voor september staan er missies op programma. China heeft de commissie Buitenlandse Zaken uitgenodigd en er is een ACP-Cariforum vergadering. Op Trinidad & Tobago wacht een vergadering van de ParlAmericas waar Geerlings-Simons bestuurslid van is. 'De werkzaamheden gaan dus wel door, maar op een heel laag pitje. Als er iets gebeurd in het land komen we terug van reces.'

De eerste vergadering na reces is op 29 september gehouden. Geerlings-Simons merkt op, dat er na het reces heel veel werk te wachten staat. Ze had graag dat de behandeling van bepaalde wetten al afgerond was, maar de begrotingsbehandeling heeft meer tijd opgeëist dan gepland was.

'Ik moet zeggen dat de issues met de begroting mijn werkschema niet ongemoeid heeft gelaten. Ik had graag nog drie wetten afgehandeld. Ze zijn heel cruciaal want ze hebben allemaal te maken met public finance. De Anti-Corruptiewet, de nieuwe Comptabilitietswet en de Wet op Jaarrekeningen, wetten die ons moeten helpen om met een nieuw financieel systeem te komen.'

Zij hoopt nog vóór het reces te kunnen werken aan de Anti-Corruptiewet. De laatste wijzigingen zijn ondertussen ingediend. Maandag wordt een openbare commissievergadering gehouden.
De eerste vergadering na het reces is gepland voor 29 september.

0 comments:

Een reactie plaatsen