woensdag 16 augustus 2017

Delegatie Universiteit van Zuid-Afrika zegt bezoek aan Suriname af...

Plan in Suriname voor opzet Open Universiteit in samenwerking met UniSA


Het plan voor de oprichting van een Open Universiteit in samenwerking met de Universiteit van Zuid-Afrika (UniSA) staat nog recht overeind. Dat zegt Samuel Jabini namens de Stichting Open Onderwijs Suriname (SOOS) vandaag, woensdag 16 augustus 2017, in de Ware Tijd. Er zou in verband hiermee van 14 tot 18 augustus een delegatie naar Suriname komen om te praten met de overheid, particuliere instituten en de gemeenschap. Het bezoek is echter 'vanwege factoren buiten onze controle' voor onbepaalde tijd uitgesteld. Wat die factoren zijn, wil Jabini om onduidelijke redenen niet zeggen. 

De Universiteit van Zuid-Afrika werd in 1873 opgericht en is een van de top universiteiten in de wereld met meer dan 400.000 studenten wereldwijd. Het instituut heeft examencentra in meer dan dertig Afrikaanse landen en zeventig landen buiten Afrika waaronder op het Amerikaans en Europees continent.

Bekende afgestudeerden van UniSA zijn de voormalige Zuid-Afrikaanse president en anti-apartheid icoon Nelson Mandela en de Anglicaanse bisschop Desmond Tutu.

De SOOS waardeert het mooie werk van de lokale hoger onderwijsinstellingen en instanties, maar is zich ook bewust van de beperkingen, zoals het tekort aan academici en diversificatie van de mogelijkheden in het hoger onderwijs. Door de hoge kosten om buitenlandse deskundigen aan te trekken is gekozen voor samenwerking met gerenommeerde open universiteiten.

De SOOS hoopt dat hiermee meer Surinamers toegang krijgen tot een grote verscheidenheid van geaccrediteerde buitenlandse programma's tot op het niveau van het doctoraat.

(De Surinaamse Krant/de Ware Tijd)

0 comments:

Een reactie plaatsen