donderdag 24 augustus 2017

Directeur en leerlingen verzetten zich tegen 'afbouw' van het avond-IMEAO

Het aantal docenten is niet in overeenstemming met het leerlingenaantal


De Ware Tijd meldt vandaag, donderdag 24 augustus 2017, dat de directeur en leerlingen van het avond-IMEAO vechten voor behoud van de school. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft de directie meegedeeld dat er geen nieuwe inschrijvingen voor het basisjaar mogen worden aangenomen, omdat de opleiding wordt afgebouwd. Voor de overige leerjaren mogen wel leerlingen worden ingeschreven, maar door de commotie twijfelen zij zich in te schrijven. Er is hiervoor gelegenheid tot en met 31 augustus. 

'We laten het niet hierbij en denken dat we zullen moeten strijden om het avond-IMEAO te behouden', zegt directrice Orsine Silent.

Tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement heeft minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur gezegd, dat het niet rendabel is de school in stand te houden, omdat het aantal docenten niet in overeenstemming is met het leerlingenaantal.

In een brief aan het ministerie noemt de directie de informatie van de bewindsman, dat er slechts 106 leerlingen het afgelopen schooljaar stonden ingeschreven incorrect, omdat het juiste aantal 318 is. 'Wij vragen het ministerie rekening te houden met diegenen die naar school willen en wachten het antwoord af', zegt Silent.

In een tweede brief worden elf punten opgesomd waarom de school zou moeten blijven bestaan. 'De avondschool is de enige van dit type onderwijs en is een goede uitkomst voor werkenden, drop-outs, studenten en eenieder die zichzelf een tweede kans wil geven. Door de verslechterde economische situatie kiezen mensen meer voor een avondopleiding en werken 's morgens om de school te bekostigen en in hun levensonderhoud te voorzien.'

De leiding en de leerlingen van de avondopleiding IMEAO zijn ervan overtuigd dat de school onmisbaar is voor de samenleving en vragen het ministerie het besluit om af te bouwen terug te draaien. Het avond-IMEAO bestaat sinds 2006. Minister Peneux was toen directeur.

0 comments:

Een reactie plaatsen