woensdag 23 augustus 2017

Districtscommissaris kan knippa's verkopende minderjarigen aanpakken

'Voor dit soort activiteiten is een ventersvergunning nodig'


Het probleem van minderjarige kinderen die op een paar drukke belangrijke wegen in Paramaribo knippa's verkopen (zie foto - Bron: Jason Leysner/de Ware Tijd) kan op initiatief van de verantwoordelijke districtscommissaris aangepakt worden. 'De districtscommissaris staat niet machteloos hier tegenover', zegt de deken van het korps districtscommissarissen Margaretha Malontie vandaag, woensdag 23 augustus 2017, in de Ware Tijd.

De districtscommissaris van het bestuursressort waarin deze situatie zich voordoet kan samen met de bevoegde autoriteiten voor een oplossing zorgen. Het ligt aan de functionaris zelf om die stappen te ondernemen.

'Ik ben als deken slechts een aanspreekpunt van de districtscommissarissen. Elk van hen heeft binnen zijn gebied een eigen verantwoordelijkheid om te bepalen wat daar gebeurt.'

The Next Generation, een beweging die opkomt tegen sociaal-maatschappelijke problemen, heeft twee weken geleden in een petitie haar bezorgdheid geuit over en aandacht gevraagd voor het probleem van ventende kinderen. Het verzoekschrift is aangeboden aan De Nationale Assemblee en enkele ministeries. Wat de organisatie het meest zorgen baart, is de veiligheid van de kinderen. Ze verkopen vooral op de hoek van de Van 't Hogerhuys- en Willem Campagnestraat en bij de kruising Coesewijne- en Jagernath Lachmonstraat.

Malontie legt uit, dat er voor dit soort activiteiten een ventersvergunning nodig is. Het is niet bekend of de knippaverkopertjes een vergunning hebben. Een districtscommissaris spreekt op anonieme basis van een 'complex' probleem.

0 comments:

Een reactie plaatsen