dinsdag 22 augustus 2017

'Dit is een staatsmedium en ik kan niet toestaan dat de president negatief wordt bejegend'

'Waar over corruptie wordt gesproken, blijft het Kabinet van de President in beeld'


'Dit is een staatsmedium en ik kan niet toestaan dat de president negatief wordt bejegend', zegt STVS-directeur Steven Rodriguez vandaag, 22 augustus 2017, in de Ware Tijd, over de weigering van een tv-spot waarin het Burgerinitiatief voor Participatie & Goed Bestuur (Bini) pleit voor een 'Wet Openbaarheid van Bestuur'. 

De spot bevat beelden van overheidsgebouwen, waaronder het kabinet van de president. 'Dit is suggestief. Er wordt gesproken over twintig jaar corruptie maar lijkt het erop dat pas onder deze regering er sprake is van corruptie', stelt Rodriguez.

De ingesproken tekst van de tv-spot haalt onder meer aan dat 'al langer dan twintig jaar De Nationale Assemblee bezig is met het aannemen van een Anti-Corruptiewet, maar dat die wet weinig effect zal hebben als er geen inzage is in hoe besluiten worden genomen, wat die besluiten inhouden, waarom een bepaald besluit is genomen door de staat'.

Rodriguez zegt dat hij geen moeite heeft met de tekst, maar wel met de editing. Waar over corruptie wordt gesproken, blijft het Kabinet van de President in beeld. De STVS-directeur zegt aan Bini voorgesteld te hebben dat beeld te vervangen door shots van het regeringsgebouw waar de Raad van Ministers wekelijks vergadert.


Bini-voorzitster Sharda Ganga, noemt de argumentatie van de STVS zwak. Zij wijst erop dat al langer wordt gepleit voor een Wet Openbaarheid van Bestuur.

'De Wet Openbaarheid van Bestuur wordt al sinds 2008 onder de aandacht van de regering gebracht, voorheen door Stichting Projekta. Het staat als één van de belangrijkste prioriteiten van Bini in al onze stukken en wordt in elk gesprek meegenomen.'

0 comments:

Een reactie plaatsen