zaterdag 19 augustus 2017

Diverse geslaagde MULO-leerlingen nog niet op VOS-school geplaatst

Schoolleiders hebben ruimte gegeven om meer leerlingen aan te melden


Een aantal leerlingen die van het MULO is geslaagd, heeft nog geen plek op een VOS-school, omdat scholen in een vroeg stadium geen leerlingen meer konden aannemen. Het gaat om IMEAO 2 en 3, de Henry Hassankhan Scholengemeenschap (Lelydorp), Lyceum 1 en HAVO 1 en 3. Dit meldt de Ware Tijd vandaag, zaterdag 19 augustus 2017. 

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft nu al 3.000 geslaagden op een middelbare school geplaatst, op de IMEAO-scholen iets meer dan 900, VWO 1.100, HAVO 750 en op de pedagogische instituten 110.


De periode voor centrale inschrijving voor VOS-scholen is dinsdag afgesloten. Volgens de inspecteur van VOS-onderwijs Indhira Ramdien, wordt bekeken waar de leerlingen geplaatst kunnen worden. 'Het gaat om leerlingen die wel in het door hen aangegeven gebied wonen.'

Schoolleiders hebben ruimte gegeven om meer leerlingen aan te melden. Zij die het niet eens waren met de school waarop zij geplaatst zijn mochten een bezwaarschrift indienen. Het ministerie heeft er 251 ontvangen, minder dan het vorige schooljaar.

De VOS scholen hebben gisteren van het ministerie de definitieve lijsten ontvangen met de namen van de leerlingen die hen zijn toegewezen. Zij mogen op 21 augustus hun inschrijfbrief ophalen op de hen toegewezen school. Laat ingediende bezwaarschriften worden nog geaccepteerd en worden volgende week afgehandeld zodat de betrokken studenten nog kunnen meedoen aan de na-inschrijving van eind augustus.

Voor het derde achtereenvolgende schooljaar doet het ministerie zelf de inschrijving voor vos-scholen, omdat het systeem van aanmeldingsformulieren niet transparant genoeg werd bevonden. Leerlingen hoorden pas na dagen of ze geplaatst waren of niet. Het ministerie bepaalde toen dat leerlingen worden ingeschreven aan de hand van de aanmelding en inschrijfcapaciteit van de school.

0 comments:

Een reactie plaatsen