woensdag 30 augustus 2017

Documentaire ‘5 di Mei 2013’ over moord op Helmin Wiels in première 7 september

'Wij willen de film ook internationaal promoten, vanwege het verhaal van politiek leider die vermoord wordt'


Op 7 september gaat de documentaire ‘5 di Mei 2013’ over de moord op politiek leider Helmin Wiels van Pueblo Soberano in de lokale bioscopen in première. De film met Engelse ondertiteling wordt door de Papiamentstalige ochtendkrant Vigilante geproduceerd, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 30 augustus 2017. 

'Er is gekozen om de documentaire in het Engels te ondertitelen, omdat wij de film ook internationaal willen promoten. En dat vanwege het verhaal van een politiek leider die vermoord wordt.'


'De regie van de film is in handen van Ryan Navarro, een jonge talentvolle filmmaker die bekend is om zijn commercials en andere producties. Vier jaar lang is er aan deze productie gewerkt, alle betrokken personen komen aan het woord. Dat was niet altijd gemakkelijk, omdat je bijvoorbeeld niet alleen de nabestaanden maar ook Elvis ‘Monster’ Kuwas aan het woord laat. In de film komen bijvoorbeeld de concubine en ook de moeder van Wiels’ kinderen aan het woord', aldus directeur Lilo Sulvaran van de Vigilante.  

0 comments:

Een reactie plaatsen