maandag 28 augustus 2017

Doorstart van het dokbedrijf in Schottegat kost Curaçaose belastingbetaler 121 miljoen gulden

Bijdrage belastingbetaler direct en indirect 121 miljoen 


De Curaçaose belastingbetaler heeft via de overheid - direct of indirect - een bijdrage van niet minder dan 121 miljoen gulden ingebracht om de doorstart van het dokbedrijf in het Schottegat te faciliteren, aldus vandaag, maandag 28 augustus 2017, het Antilliaans Dagblad, dat een en ander heeft opgemaakt uit het dossier over het faillissement van NV Curaçaose Dok Maatschappij (CDM), dat na een stille voorbereiding, in februari een doorstart maakte als Damen Shiprepair Curaçao. 

Naar het zich laat aanzien met succes, want de rust is teruggekeerd, de banen bleven behouden en de scheepswerf ligt moment vol werk.

Curaçao heeft echter wel moeten bloeden voor eerder jarenlang uitblijven van de vereiste reorganisatie, besluiteloosheid en het zelfs terugdraaien van eerder genomen besluiten. Dat laatste gebeurde onder minister Nasser El Hakim (MFK) ten tijde van het kabinet-Schotte van 2010-2012; de toen al vergevorderde onderhandelingen met Damen werden onder zijn verantwoordelijkheid afgebroken.

0 comments:

Een reactie plaatsen