dinsdag 1 augustus 2017

Drie en een half jaar cel voor Romano Meriba, beramer beroving ondernemer

Openbaar Ministerie had tien jaar geëist tegen pleegzoon president Bouterse


Romano Meriba en A.C. zijn vandaag, dinsdag 1 augustus 2018, veroordeeld tot drie en een half jaar cel, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. E.S. hoorde een gevangenisstraf van 3 jaar tegen zich uitspreken, terwijl R.S. 12 maanden opgelegd kreeg, met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar. Dit meldt Starnieuws.

Het Openbaar Ministerie (OM) had tien jaar geëist tegen Meriba. Het OM stelde, dat Meriba het plan beraamd had om de ondernemer R.S. op 9 november 2015 te beroven. Meriba had steeds ontkend het plan beraamd te hebben.

De veroordeelden zitten zo'n 22 maanden in voorarrest. De rechter vindt dat wettig en overtuigend bewijs is geleverd, maar ging niet mee met het OM in de strafeis.

De advocaten Benito Pick en Raoul Lobo hadden eerder aangevoerd, dat de zaak zwaar was opgeblazen. Tijdens de beroving was immers niets gebeurd met de ondernemer. Hij heeft zijn geld teruggekregen.

Bij de beroving werden Melvin Tob en Sigmund Struiken tijdens een schotenwisseling met de politie na de beroving, gedood.

Meriba werd in 2005 al tot vijftien jaar cel veroordeeld voor een dodelijke overval. Hij zat zijn gevangenisstraf toen niet volledig uit omdat hij in 2011 gratie kreeg van Bouterse, die in 2010 aantrad als president van Suriname. In 2002 gooide Meriba een handgranaat in de tuin van de Nederlandse ambassadeur.

0 comments:

Een reactie plaatsen