donderdag 10 augustus 2017

DSM blijft investeren in de Braziliaanse diervoedingsmarkt

Vleesschandaal in Brazilië kostte DSM tot dusver circa 20 miljoen euro aan omzet


DSM reserveert tot en met 2017 circa 83 miljoen dollar voor uitbreiding productiecapaciteit en bouw onderzoekscentrum in Brazilië


DSM blijft investeren in de Braziliaanse diervoedingsmarkt ondanks recente schandalen in de vleeswerkende industrie in dat land. Dat zegt David Blakemore, die verantwoordelijk is voor de divisie voor diervoedingsingrediënten van DSM, aldus De Telegraaf van woensdag 9 augustus 2017. 

Blakemore meldt, dat DSM tot en met 2019 voor circa 83 miljoen dollar heeft gereserveerd voor investeringen in uitbreiding van de productiecapaciteit en de bouw van een nieuw onderzoekscentrum in Brazilië.

Hij noemt de situatie op de Braziliaanse markt voor de korte termijn 'enigszins gecompliceerd', maar stelt dat de langetermijnvooruitzichten voor de agrarische sector van Brazilië goed zijn. DSM staat in het land open voor overnames.

Het schandaal in Brazilië, waar vleesverwerkende bedrijven bedorven vlees opnieuw verpakten en alsnog op de markt brachten, raakte ook DSM. De export van Braziliaans vlees raakte verstoord en de prijzen van vee daalden. Het kostte DSM tot dusver circa 20 miljoen euro aan omzet. Daarnaast gaat het ook in zijn algemeenheid moeilijk met de Braziliaanse economie.

(De Surinaamse Krant/De Telegraaf)

0 comments:

Een reactie plaatsen