zondag 6 augustus 2017

Duizenden Braziliaanse troepen vallen in Rio de Janeiro favelas binnen

Grootscheepse organisatie om criminele bendes uit te schakelen

23 Mensen gearresteerd en 3 in 'confrontaties' gedood


Duizenden Braziliaanse troepen zijn gisteren in Rio de Janeiro favelas binnengevallen om criminele bendes op te pakken, waardoor delen van de stad eruit zagen als een oorlogszone. Vijf favelas werden gisterochtend om zeven uur door de politie en 3.600 troepen binnengevallen, aldus de Veiligheidsdienst van de staat Rio in een verklaring, zo bericht vandaag, zondag 6 augustus 2017, Al Jazeera.

Ambtenaren zeiden, dat hun hoofddoel was om bendes te stoppen die vrachtwagens overvallen, maar de inwoners zeiden dat de raids juist meer spanning en angst veroorzaken. De autoriteiten van de deelstaat Rio zeiden, dat er 10.000 gevallen van vrachtdiefstal vorig jaar waren. Als onderdeel van de raids werden 40 arrestatiebevelen uitgevaardigd.


Al Jazeera's Daniel Schweimler, die vanuit Rio de Janeiro verslag doet, zei dat de troepen die gisteren in actie waren deel uitmaken van de 8.500 soldaten die vorige week in de stad werden ingezet om een ​​einde te maken aan de gewelddadige misdaad na het einde van de Olympische Spelen van vorig jaar.

Zwaargewapende soldaten in camouflageuitrusting, rijen jeeps en gepantserde voertuigen om troepen te vervoeren kunnen gezien worden in de Lins favela, een van de vele kleine sloppenwijken op de heuvels van de de stad.

In de late namiddag werden 23 mensen gearresteerd en drie in 'confrontaties' gedood, zei veiligheidssecretaris Robert Sa van de deelstaat Rio. Eenentwintig voertuigen, wapens, drugs en goederen die van vrachtwagens zijn gestolen, werden in beslag genomen.


(De Surinaamse Krant/Al Jazeera/SBS/AFP)

0 comments:

Een reactie plaatsen