maandag 28 augustus 2017

'Een schoenmaker heeft het tegenwoordig driemaal drukker dan een arts'

'Het eerste hulpproduct in de keuken is van een sardientje verworden tot een ei'...


De verslechterde sociaal-economische situatie in het land is van dien aard, dat een schoenmaker het tegenwoordig driemaal drukker heeft dan een arts. Deze vergelijking maakte oud-districtscommissaris en VHP-Assembleelid Harriet Ramdien zaterdagavond tijdens een VHP-massameeting in het rijstdistrict. 

Op heel komische wijze hield Ramdien, aldus het Dagblad Suriname maandag 28 augustus 2017, de aanwezigen voor, dat wanneer een schoen het heeft begeven en los is geraakt, het financiële budget van een kleine man heden ten dage niet toereikend is om een nieuwe aan te schaffen. Voor het nieuw schooljaar laten ouders de oude schoenen repareren bij de schoenmaker, waardoor deze een overvolle agenda heeft en mensen op een andere dag moet laten terugkomen. 

De politica zei ook, dat de term eerste hulp in de keuken, die van toepassing was op sardines, al lang niet meer tot een eerste hulp voedingsproduct aangemerkt kan worden. Voor het kopen van een sardientje is men Srd 14 of meer kwijt. 

Het eerste hulpproduct in de keuken is van een sardientje verworden tot een ei. Maar, een ei kost tegenwoordig ook Srd 1.75. 

Voor Ramdien is de enige oplossing dat deze regering weg moet. ‘De VHP is de oplossing.’ Voor de komende verkiezing denkt ze, dat de partij alle vijf zetels in Nickerie kan pakken.

0 comments:

Een reactie plaatsen