donderdag 24 augustus 2017

Finabank NV verstrekt het eerste krediet aan een ondernemer

Bank doet beroep op Garantiefonds voor Bedrijfskredieten van Nationale Ontwikkelingsbank


Finabank NV heeft gisteren het eerste krediet verstrekt aan ondernemer Jermain Limes van Jermain's Worstwaren (zie foto - Bron: Finabank). De Stichting Garantiefonds voor Bedrijfskredieten wordt beheerd door de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB). 'Stichting Garantiefonds voor Bedrijfskredieten biedt een oplossing aan zowel kleine en middelgrote ondernemers in de productiesector als aan banken om een kredietrelatie aan te kunnen gaan. Het beroep dat Finabank op het fonds heeft gedaan voor dhr. Limes is in lijn met deze doelstellingen en wij zijn verheugd dit vandaag te kunnen erkennen', zei Wonnie Boedhoe, algemeen directrice van NOB, tevens beheerder van het fonds, aldus Starnieuws vandaag, donderdag 24 augustus 2017. 

De bedrijfsgroep van kleine en middelgrote ondernemers in de productiesector is van groot belang voor de ontwikkeling van Suriname. De gebruikelijke commerciële bancaire vereisten zijn niet altijd haalbaar voor bedrijven in deze sector zodat banken het kredietrisico niet voldoende kunnen afdekken.

Het midden- en kleinbedrijf en startende ondernemers vormen een doelgroep die moeilijk bereikbaar is door het veelal ontbreken van kredietinformatie, financiële gegevens en vereist onderpand. Het ontbreken van onderpand is veelal een breekpunt maar door de samenwerking met Stichting Garantiefonds voor Bedrijfskredieten wordt dit breekpunt ondervangen.

'Finabank is verheugd om de uitbreiding van de verkooppunten van ondernemer Limes te kunnen financieren op basis van de garantiefaciliteit van het garantiefonds. We konden de toegevoegde meerwaarde van de ambitie van Limes goed inschatten maar waren conform ons kredietrisicobeleid niet in staat het krediet verantwoord te verstrekken. De samenwerking met Stichting Garantiefonds voor Bedrijfskredieten heeft het mogelijk gemaakt om binnen ons beleid wel tot een oplossing voor onze cliënt te komen', zei Almar Giesberts, commercieel directeur van Finabank.

'Na het succes van mijn eerste verkooppunt en het enthousiasme van mijn klanten voor mijn product was het mijn droom geworden om uit te kunnen bereiden met meer verkooppunten. Finabank heeft samen met het garantiefonds mij de mogelijkheid gegeven om de uitbreiding te kunnen realiseren', stelde Limes.

Alle primaire banken hebben een samenwerkingsovereenkomst met Stichting Garantiefonds Bedrijfskredieten en kunnen een aanvraag doen bij het garantiefonds. Stichting Garantiefonds Bedrijfskredieten nodigt meer ondernemers uit om via de banken een aanvraag te doen.

0 comments:

Een reactie plaatsen