woensdag 16 augustus 2017

Franse politie arresteert Braziliaanse zanger Toddy Cantuaria in Parijs

Cantuaria verdacht van doodslaan in Rio van Argentijnse toerist (28) De Franse politie heeft de Braziliaanse zanger Valterson Ferreira Cantuaria in Parijs gearresteerd in verband met een dodelijke vechtpartij. Dit meldt de BBC vandaag, woensdag 16 augustus 2017. De zanger, die beter bekend is onder zijn podiumnaam Toddy Cantuaria, wordt ervan verdacht dat hij in maart een Argentijnse toerist buiten een nachtclub in Rio de Janeiro heeft gestompt. De toerist, de 28-jarige Matías Sebastian Carena, viel op de grond en stootte zijn hoofd.

Hij is later gestorven aan hoofdverwondingen die hij had opgelopen als gevolg van de vechtpartij. De politie van Rio verdenkt Cantuaria van het toebrengen van de slag die de heer Carena uitschakelde. De door Cantuaria uitgedeelde stoot in het modieuze Ipanema-gebied van de stad werd vastgelegd op CCTV:Lokale media meldden toen, dat de vechtpartij was uitgebroken in een nachtclub over de prijs van cocktails. De CCTV-footage laat een man zien die de heer Carena stoot, die op de grond valt. Een ander schopt hem, terwijl een derde hem met een kruk slaat.

De Rio-politie vaardigde arrestatiebevelen uit voor vier verdachten, waaronder de heer Cantuaria, die deel uitmaakte van de Braziliaanse band Karametade.

Voordat hij gearresteerd kon worden vluchtte Cantuaria naar Madrid en daar vandaan naar Parijs.

Hij wordt naar verwachting binnenkort uitgeleverd aan Brazilië, waar hij voor een rechter zal moeten verschijnen en tot 30 jaar gevangenisstraf veroordeeld kan worden indien hij schuldig wordt bevonden.


(De Surinaamse Krant/BBCTwitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen