vrijdag 18 augustus 2017

Geen verbazing bij VMS Curaçao over drastisch hogere medische uitzendingskosten in 2016

'Het heeft alles te maken met enorm krappe budget van Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos)'


Het verbaast de Vereniging Medisch Specialisten Curaçao (VMSC) niet dat de medische uitzendingskosten in 2016 zo drastisch hoger zijn uitgevallen dan het jaar ervoor, namelijk 41,3 miljoen gulden ten opzichte van 33,1 miljoen in 2015, volgens het jaarverslag van de Sociale Verzekeringsbank,SVB(zie onderaan). Dit meldt vrijdag 18 augustus 2017 het Antilliaans Dagblad.

Dit heeft volgens VMSC-voorzitter, Alexander Saleh, alles te maken met het enorm krappe budget waar het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) budget waar het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) mee te kampen heeft.

'Als er een tekort is aan materialen, een MRI-apparaat maanden niet werkt, er een gebrek is aan verpleegkundigen op onder andere de Intensive Care, bepaalde medische ingrepen niet meer uitgevoerd kunnen worden, er geen materialen of medicijnen zijn en er lange wachtlijsten zijn voor behandelingen waardoor soms de toestand van de patiënt verslechtert, dan is het niet meer dan logisch dat er uitgezonden moet worden om levens te redden', aldus Saleh.

0 comments:

Een reactie plaatsen