dinsdag 8 augustus 2017

Gratis toeristenvisum voor Surinamers die een tour via reisbureau/touroperator maken in Frans-Guyana

'Ik ben bevoegd en heb de beslissing genomen om het toeristenvisum gratis af te geven'


Surinamers die een tour via een reisbureau of touroperator willen maken in Frans-Guyana, krijgen een gratis toeristenvisum. Zij hoeven geen € 60 meer te betalen hiervoor. 'Ik ben bevoegd en heb de beslissing genomen om het toeristenvisum gratis af te geven', zegt ambassadeur Antoine Joly van Frankrijk vandaag, dinsdag 8 augustus 2017, op Starnieuws. 

De regeling voert hij in als korte termijn beleidsregel om het Surinaamse toerisme naar Frans-Guyana te bevorderen.

Jaarlijks brengen ongeveer 40.000 tot 50.000 personen uit Frans-Guyana een bezoek aan Suriname. Zij reizen met een zakenvisum of kopen een toeristenkaart voor € 30. Omgekeerd verstrekt de Franse ambassade rond de 4.000 toeristenvisa aan Surinamers die het oostelijke buurland bezoeken.

De ambassadeur ziet graag meer Surinaamse toeristen voor vakantie in het Franse overzeese departement. De Franse ambassadeur pleit voor de verlaging van visatarieven tot ongeveer hetzelfde niveau als de toeristenkaart. Hij heeft zijn superieuren al hierover geraadpleegd.

'Voor de wijzigingen van de visagelden heb ik de toestemming van de Franse regering nodig. Zij moeten eerst de autoriteiten in Frans-Guyana hierover raadplegen', legt hij uit.

Niet iedereen in Frans-Guyana is happig om in te stemmen met zijn voorstel, weet hij. Sommigen zijn bang dat de prijsverlaging kan leiden tot een grote stroom van immigranten die op een toeristenvisum reizen. En in afwachting van die lange procedure voor goedkeuring, komt hij met de korte termijn oplossing: gratis visa.

0 comments:

Een reactie plaatsen