vrijdag 25 augustus 2017

Groep asiel zoekende Cubanen beëindigen actie bij Rode Kruis

'We bereiken geen resultaat en hebben ook niet zoveel geld om dagelijks daar te protesteren'


'We bereiken geen resultaat en we hebben ook niet zoveel geld om dagelijks daar te protesteren', zegt Ailin Castro Llorens. Zij en nog vijftien andere landgenoten, die dagelijks protesteerden bij het gebouw van het Surinaamse Rode Kruis aan de Gravenberchstraat, zijn onlangs hiermee gestopt. Dit meldt de Ware Tijd vandaag, vrijdag 25 augustus 2017.

Ze willen het land legaal verlaten, maar niet voordat elf van hen die nog niet de vluchtelingenstatus hebben gekregen, die ook hebben. Geen van de zestien heeft trouwens een verblijfsvergunning.

'Ook zijn er mensen in de groep die last hebben van kortademigheid en wij vinden het niet verantwoord om door te gaan met de actie', zegt Castro Llorens.

De groep die sinds juni actie voerde blijft wachten op antwoord van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR te Washington.

Vragen die de Ware Tijd heeft verstuurd naar deze unit, zijn niet beantwoord. 'We reageren niet op een enkel geval', zei Gary Seidman van het Washington kantoor.

De voorzitster van het Surinaamse Rode Kruis, Marja Naarendorp, wenst niet te reageren op vragen. 'De kruik gaat zo lang te water tot ze barst', reageerde ze kort geleden op de vasthoudendheid van de Cubanen in hun protest. Zij wees toen erop, dat het vluchtelingenverdrag rechten verleend aan mensen, maar benadrukte dat er ook plichten zijn. 'De mensen moeten zich goed gedragen in het land waar zij vertoeven. Ze schelden mij uit en noemen mij Castro', zei Naarendorp. De actievoerders verwezen met de naam Castro naar de dictator in hun land. Castro Llorens zei toen hierop dat ze niet zouden stoppen met hun actie, omdat het gaat om rechtvaardige strijd.

0 comments:

Een reactie plaatsen