zaterdag 12 augustus 2017

Guyana looft 10 miljoen Guyanese dollar uit voor gouden tip aanhouding vier moordenaars

Politiee Nickerie heeft geen aanwijzingen dat criminelen naar Suriname zijn uitgeweken


Guyana heeft tien miljoen Guyanese dollar, zo'n 50.000 Amerikaanse dollar, uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van vier voortvluchtige moordenaars. Drie van hen ontsnapten op 6 juli uit de gevangenis van Georgetown die in vlammen opging na brandstichting door gedetineerden. De vierde crimineel ontvluchtte op 24 juli samen met twaalf anderen de Lusignan-gevangenis, zo berichtte Kaieteur News Online donderdag 10 augustus 2017.

Uree Varswyck - ook bekend als Malcolm Gordon - heeft twee moorden gepleegd. Mark RoydenDurant - ook bekend als Royden Williams - is tot de dood veroordeeld voor moord op acht mensen. Ook Cobena Stephans en Paul Goriah zouden mensen hebben omgebracht.

Zeker twee voortvluchtigen zijn door politiekogels om het leven gekomen; de overige ontsnapten zijn ingerekend door de Guyanese politie.

Regiocommandant Widjaikoemar Oedit heeft geen aanwijzingen dat de voortvluchtige criminelen naar Suriname zijn uitgeweken.

Vanaf de Surinaamse kant van de Corantijnrivier onderhoudt Oedit contact met zijn Guyanese collega's. Dat contact resulteerde woensdagmiddag in de aanhouding van een andere verdachte met de Guyanese nationaliteit. De man zou twee personen hebben omgebracht. Hij is als illegaal het land uitgezet en na aankomst in Guyana direct gearresteerd.

(De Surinaamse Krant/Kaieteur News Online/de Ware Tijd)

0 comments:

Een reactie plaatsen