zaterdag 5 augustus 2017

Guyanees tracht op bamboestok liggend Corantijnrivier over te steken

Man gebruikte zijn slippers als pagaai


Starnieuws meldt vrijdagmiddag 4 augustus 2017, dat de Maritieme Politie van Nickerie donderdag, tussen zes en zeven uur ’s avonds, een man in de omgeving van Papegaaien eiland in de Corantijnrivier heeft aangehouden. 

De man probeerde de oversteek van Guyana naar Suriname te maken op een bamboestok van ongeveer vijf meter lengte. De man lag gewoon op de bamboestok en gebruikte zijn slippers als pagaai. Maar, de Ware Tijd bericht, dat 'naar verluidt' de man de oversteek naar Suriname probeerde te doen op een 'geïmproviseerd vlot van bamboe'....

Burgers die zich langs de Corantijnrivier bevonden, merkten op dat er iemand op het water dreef. Zij schakelden direct de politie in, aldus het Korps Politie Suriname in een persbericht.

Hij is overgedragen aan de recherche van het gewest.

Eerst werd gedacht, dat het ging om één van de ontvluchte criminelen uit een gevangenis in Georgetown. Na overleg met Guyanese collega's bleek dat niet zo te zijn. De politie onderzoekt nu of de man iets op zijn kerfstok heeft in Guyana.

Volgens regiocommandant Wiedjaikumar Oedit van het Korps Politie Suriname zijn de korpsen uit beide landen bezig uit te zoeken of deze man voorkomt in de criminele data van de politie in Guyana.

0 comments:

Een reactie plaatsen