maandag 7 augustus 2017

'Handelskade in Willemstad, Curaçao, moet de internationale allure krijgen'

Downtown Management Organisation: 'Hartje Punda wordt ontsierd door opvallend grote leegstand'


De Handelskade (zie foto - Bron: eigen foto De Surinaamse Krant), met haar karakteristieke monumentale architectuur, moet de internationale allure krijgen die het verdient. Dat kan door een droomproject te realiseren waarbij langs de waterkant horecagelegenheden verrijzen en appartementen komen in de verdiepingen van de historische panden. Dat zegt Mahesh Mukhi, vicevoorzitter van de Downtown Management Organisation (DMO) maandag 7 augustus 2017 in het Antilliaans Dagblad

DMO werkt er al een jaar of twee aan om de droom voor de Handelskade in vervulling te laten gaan. Die droom moet in de woorden van Mukhi liever gisteren dan morgen uitkomen.

'De Handelskade is het visitekaartje van Curaçao. Je ziet het overal in de wereld met de naam van Curaçao erbij vermeld. De plek schreeuwt, nee huilt om een stevige impuls. Het is onze variant van internationaal beroemde plekken als de Taj Mahal of de Eiffeltoren. De kade is onze Taj Mahal. De Handelskade is van ver mooi om te zien maar verre van mooi in de werkelijkheid. Met de plannen die er zijn, moeten wij bezoekers van de kade in de toekomst een Wow-ervaring bezorgen. In de toekomst wordt de kade een bestemming op zich.' 

Maar, Hartje Punda wordt ontsierd door opvallend grote leegstand. 'Het resultaat van zeven magere jaren, sinds 10-10-‘10', zegt Raygen Zuiverloon, directeur van Downtown Management Organization, vandaag in het Antilliaans Dagblad.

'Het is nog altijd geen vetpot voor winkeliers. Economische achteruitgang, toeristen die minder uitgeven, concurrentie van duty free shops op de airport, shoppen via internet, steeds meer winkelunits buiten de stad en, gerekend naar het aantal inwoners van Curacao, een veel te groot, en niettemin nog steeds groeiend aantal winkel- en kantoorpanden op het eiland. Het aantal uitdagingen voor Punda is legio', aldus de directeur van DMO.

0 comments:

Een reactie plaatsen