donderdag 3 augustus 2017

'Het beleid van nu is een van in de rondte draaien en hopen op wonderen'

Van Coblijn: 'Voor-de-gek-houderij dat Assemblee eind juni bezig is met begrotingsbehandeling 2017'


'Het beleid van nu is een van in de rondte draaien en hopen op wonderen. Ik had daarom liever gezien, dat het parlement tegelijkertijd de begrotingen over de dienstjaren 2017 en 2018 had behandeld. Hierdoor had men tegen 2018 perspectief en duurzame hoop geboden aan de samenleving.' Dit zegt de politicus John van Coblijn woensdag 2 augustus 2017 in het Dagblad Suriname. 

De politicus voert aan, dat het voor-de-gek-houderij is dat het college zo laat in het jaar nog bezig is met de begrotingsbehandeling van 2017. Als productie, educatie en het verheffen van de samenleving niet gepaard gaan, heeft het volgens hem ook geen zin dat de begrotingen en het Ontwikkelingsplan door het parlement worden goedgekeurd. Hij schaart zich hiermee ook achter de motie die door de oppositiepartijen VHP, NPS, PL, Abop en DOE in het parlement hebben ingediend. De oppositionele fracties vinden dat het OP niet uitgevoerd en gefinancierd kan worden.

'De regering is in de afgelopen jaren slachtoffer geworden van haar eigen beleid. Nu zijn zij duidelijk aan het bloeden. De minister van Financiën praat over een begroting van 2017, terwijl hij bijna 50% van die begroting moet lenen. De financiën zijn er niet en er is ook geen duidelijkheid over van waar deze financiën precies gehaald zullen worden. Daarnaast weet hij dat de opgestelde begroting meer consumptief gericht is. Op den duur zal dat wel voor de nodige problemen zorgen', stelt Van Coblijn.

Wat de politicus ook verbaast, is de wijze waarop de regering nu al miljoenen uitgeeft voor propagandistische projecten, terwijl ministers ook openlijk leugenachtige verklaringen in het parlement geven.

Hoewel Financiënminister Gillmore Hoefdraad bij zijn laatste betoog in het parlement heeft aangegeven, dat Suriname in 2018 al uit de problemen moet raken, constateert Van Coblijn juist dat Suriname heel diep in de problemen zit.

'Deze regering zit al zeven jaar aan en gaat binnenkort het achtste jaar in. Wij moeten daarom keihard vaststellen dat het in feite elk jaar slecht is gegaan met elk besluit dat de regering over de begrotingen genomen heeft vanaf 2010/2011. De stappen van de regering zijn altijd geweest om in het machtscentrum te blijven zitten.' Hij noemt hierbij de zogenaamde sociale pakkettenprojecten, naschoolse opvang, AOV en AKB-verhogingen die volgens hem de samenleving uiteindelijk een ‘koude kermis hebben bezorgd’.

Van Coblijn typeert president Desi Bouterse daarom als een man die ontwikkeling en vooruitgang brengt voor slechts enkelen, maar met massale achteruitgang voor velen in de samenleving. 'De grote politieke vrienden gaan vooruit met grote dure auto’s en bouwen geweldige huizen. Daarnaast hebben zij vette bankrekeningen waar zij geld zowel hier als in het buitenland verstoppen', aldus de politicus.

0 comments:

Een reactie plaatsen