donderdag 17 augustus 2017

‘Het klokje van zeven’ Carla Lamsberg (68) overleden

Lamsberg vooral bekend als de stem van ‘Het klokje van zeven’ op radio Apintie


Carla Lamsberg is vanochtend, donderdag 17 augustus 2017, op 68-jarige leeftijd overleden. Lamsberg, die geboren is in Coronie, heeft zich sterk gemaakt voor behoud van het Parwabos. Honderden verhalen heeft ze de harten van Surinaamse kinderen ingefluisterd. Jaren stond Carla Lamsberg vooral bekend als de stem van ‘Het Klokje van Zeven’ op radio Apintie.

'Ze voelde zich onwel en is kort daarna overleden'
, bevestigt een collega van Apintie Televisie en Radio. Bij Apintie verzorgde Lamsberg zeker 39 jaar lang het populaire scholierenprogramma 'Weetje Weetje'.

Op social media betuigen oud-leerlingen aan wie ze les gaf hun medeleven. Rapper Enver, die ook les van haar op de MULO Monseigneur Wulfingschool heeft gekregen, kent zijn 'oude juf' als een heel strenge vrouw en later ook als een erg gezellige vrouw. 'Ze was een no-nonsense leerkracht die ging voor orde. Voor mij is zij een heel goed voorbeeld voor de huidige generatie leerkrachten die hun mannetje niet kunnen staan en het zal komen door het onderwijssysteem, maar zij liet zich niet daardoor beïnvloeden. Behalve streng was ze ook een erg gezellige tante, met wie elke leerling ook vrij met kon praten. Alleen moest je weten hoe je haar aanspreekt. Altijd met respect.'Voor Suripop XIX schreef ze de compositie Parwa Busi, waarmee ze vorig jaar de tweede plaats behaalde:


(De Surinaamse Krant/de Ware Tijd/Starnieuws/Dagblad Suriname)

0 comments:

Een reactie plaatsen