dinsdag 29 augustus 2017

Hoofdzetel Venezolaanse bisschoppen verwoest

Verdachten worden gezocht in het kamp van aanhangers van president Maduro Kerkelijke instellingen worden steeds vaker doelwit van vandalisme en criminaliteit. Vrijdag werd lelijk huisgehouden in de zetel van de Venezolaanse bisschoppenconferentie in de hoofdstad Caracas, zo bericht vandaag, dinsdag 29 augustus 2017, Kerknet.be. Ook computers, een kopieermachine en de airconditioning werden gestolen. Sinds begin juni werd het gebouw al vier keer doelwit van diefstal en vandalen. Toen werden tv's, computers, meubilair en kabels gestolen.

Dit keer bestaat er nauwelijks twijfel over, dat de verdachten in het kamp van de aanhangers van president Maduro moeten gezocht worden, al wordt het incident officieel afgedaan als straatcriminaliteit. 

De Venezolaanse Kerkleiding verklaarde onlangs nog, dat het land feitelijk een dictatuur is geworden, waar mensenrechten en democratie nauwelijks nog van tel zijn. 

Bovendien heeft de overheid de criminaliteit niet langer onder controle. Lezersbrieven in (nog niet verboden) Venezolaanse media bestempelen het incident als symptomatisch voor de kerkvervolging in het land. Sinds het falen van de nationale dialoog wordt de katholiek Kerk door de aanhangers van de president geviseerd. 

(De Surinaamse Krant/Kathpress.at/CNA/Kerknet.be)

0 comments:

Een reactie plaatsen