zaterdag 5 augustus 2017

'Horecabedrijven mogen deuren gewoon openen in afwachting vergunning'

Berichtgeving over tapasrestaurant La Cantina del Patron misplaatst


'Horecagelegenheden mogen hun deuren gewoon openen in afwachting van een vergunning. De aanvragen moeten wel voorafgaande aan de opening zijn ingediend bij de overheidsinstanties. Maar horecaondernemers hoeven het resultaat van een bezwaarprocedure niet af te wachten.' Dat zegt communicatiemedewerker Saidiri Sling van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) vandaag, zaterdag 5 augustus 2017, in het Antilliaans Dagblad

Op 19 juli verschenen in de lokale dagbladen zo’n twintig advertenties waarin MEO meedeelt welke personen voor welke zaken een bepaalde vergunning hebben aangevraagd. Een slijtvergunning bijvoorbeeld of een koffiehuisvergunning. Iemand die bezwaar wil aantekenen, heeft twee weken de tijd om de aanvraag in te zien bij het vergunningenloket en zijn klacht zwart op wit in te dienen bij de overheid.

Deze week kwam het in april geopende tapasrestaurant La Cantina del Patron in Pietermaai (zie foto - Bron: La Cantina del Patron) negatief in het nieuws. Verschillende lokale dagbladen spraken er schande van, dat het restaurant open was terwijl de bezwaarprocedure pas 3 augustus afliep.

0 comments:

Een reactie plaatsen