vrijdag 11 augustus 2017

In Guyana van moord verdachte man door recherche in Nickerie aangehouden

Verdachte Guyanees na uitzetting meteen aangehouden door Guyanese politie


De in zijn land van moord verdachte Guyanees R.S. is woensdag door de recherche van Nickerie aangehouden (zie foto - Bron: Demerara Waves). Na verkregen en uitgewerkte informatie heeft de politie de man, die uit handen van de Guyanese Justitie probeerde te blijven, kunnen aanhouden. Singh heeft op 26 juli vermoedelijk zijn concubine om het leven gebracht. Dit meldt vandaag, vrijdag 11 augustus 2017, de Ware Tijd.

Naar verluidt bracht hij de 16-jarige Parbattie 'Roseanna' Lakhpaul met een mes om het leven nadat zij hem tijdens een ruzie had meegedeeld, dat de relatie tussen hen uit was. De man ging weg, keerde later terug en bracht de tiener om het leven. Het mes waarmee het misdrijf werd gepleegd is in de waterbak van een toiletpot gevonden in de nabijheid waar het slachtoffer werd aangetroffen. Haar keel was doorgesneden.

'Hij vertoefde vermoedelijk vanaf zaterdag 5 augustus in het district Nickerie. Na goed speurwerk is het de recherche van Nickerie gelukt S., die illegaal in het land vertoefde, in een verlaten woning te Nieuw-Nickerie aan te houden', meldt het Korps Politie Suriname.

De man wordt ook ervan verdacht in 2015 een andere vrouw messteken te hebben toegebracht. Ook toen wist hij uit handen van Justitie te blijven. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie werd de verkorte procedure van uitzetting ingezet. Bij de uitzetting werd de man meteen aangehouden door de Guyanese politie.

In Georgetown had de Guyanese politie in een persbericht bekend gemaakt, dat zij de man in Springlands in een verlaten woning hadden aangehouden. Intussen is een communiqué uitgegeven waarin deze omissie wordt rechtgetrokken. 'Het is jammer dat de divisiecommandant van de Devisie 'B' niet volledig op de hoogte was van de omstandigheden rondom deze arrestatie', aldus de verklaring van het Guyanese politiekorps.

0 comments:

Een reactie plaatsen